Στον «Δυόσμο» για τα πιο μυρωδάτα πιάτα του Πειραιά

Αρκεί μόνο μια ματιά στο κτήριο και αμέσως μπαίνεις στο mood.

Σε ένα νεοκλασικό, διατηρητέο οίκημα του 1920, φτιαγμένο από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας στην Κωνσταντινούπολη, ο "Δυόσμος", κάθε μέρα, με πολλή αγάπη και περίσσιο μεράκι προσφέρει εκλεκτά πιάτα, μαγειρεμένα με παραδοσιακά, ελληνικά προϊόντα από όλες τις γωνίες της χώρας μας.

Στον εσωτερικό του χώρο, κυριαρχούν η πέτρα, το ξύλο και λευκοί και βεραμάν χρώματα στους τοίχους , τα οποία μαζί με τις λουλουδάτες κουρτίνες, τα μεγάλα και φωτεινά παράθυρα, καδράκια και τους πίνακες ζωγραφικής συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του κεντρικού χώρου.

Εκτός από τη ζεστή και άκρως σπιτική ατμόσφαιρα, ο "Δυόσμος" έχει μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα όλου του λιμανιού. Οι δυο ιδιοκτήτες του μαγαζιού, έχουν δημιουργήσει ένα εκπληκτικό μενού με πολλές και ευφάνταστες επιλογές, για όλα τα γούστα. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι ο γύρος από πρόβατο, με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού, καπνιστό τυρί Μετσοβόνε και μανιτάρια μέσα σε Κυπριακή πίτα. Ο καβουρμάς Σερρών στη σχάρα με stick πατάτας και η κρητική μακαρονάδα με σκιουφιχτά μακαρόνια, απάκι και κρέμα γάλακτος, είναι μόνο μερικές νοστιμιές που θα σου πάρουν τα μυαλά.

Μπορείτε να συνοδέψετε το γεύμα σας με λευκό, κόκκινο ή ροζέ κρασί ή ακόμα και με μια επιλογή μπύρας από τις πολλές ετικέτες που διαθέτει.

Για το τέλος, σαφώς και να μην φύγετε αν δεν δοκιμάστε τις "γλυκιές" προτάσεις του σεφ. Κορυφαία επιλογή αποτελεί η πανακότα από γάλα δημητριακών, με χειροποίητη σοκολατένια, μπάρα δημητριακών και γλυκιά κρέμα αβοκάντο!

 

ΥΓ: Το μαγαζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνει τον κατάλογό του με πιάτα που συμπεριλαμβάνουν κατά κύριο λόγο ελληνικά, τοπικά προϊόντα.

 

*** Τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες, μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς όλα όσα είπαμε στην ταράτσα του μαγαζιού με συντροφιά το θαλασσινό αεράκι από τη Μαρίνα Ζέας!