Περνάμε στο...«Δια ταύτα» για μεζέ, κρασί και μουσική!

Σε μια από τις γραφικότερες περιοχές της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, θα βρει κανείς το «Δια ταύτα».

Από το 1998, το «Δια ταύτα», βρήκε το καταλληλότερο σημείο της Αθήνας για να φτιάξει έναν χώρο ζεστό, με πέτρα και ξύλο, έχοντας με το που μπαίνει κανείς στο μαγαζί την πιο επιβλητική εικόνα της Ερμού από το 1930.

Το μενού του μαγαζιού αυτού θα σε αφήσει άφωνο. Ψάχνεις κάτι κρεατικό ή μήπως δεν είσαι σίγουρος και θα έτρωγες και κάτι θαλασσινό; Μήπως είσαι για τηγανητό ή αποφάσισες να τα κόψεις και προτιμάς να φας κάτι στη σχάρα; Εδώ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις αυτό που θες και θα πεις κι ένα τραγούδι! Συνήθως, όλες αυτές οι επιλογές ανάμεσα σε ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών, ζυμαρικών και μαγειρευτών, συνοδεύονται από live μουσική που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο!

Επίλεξε μέσα σε μια τεράστια ποικιλία ορεκτικών, η οποία έχει παραδοσιακά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, φέτα με μέλι και μαύρο σουσάμι, ταλαγάνι Μεσσηνίας στη σχάρα, μακαρόνια με κοκκινιστό κιμά ραγού, αλλά και καλαμαράκια στη λαδόκολλα, ή τηγανιά θαλασσινών με γαρίδες, νοστιμότατο χταπόδι και μύδια με αρωματικά βότανα. Οι εκλεκτές κρασιών και τα ουζάκια θα σε κάνουν να μην σταματάς να παραγγέλνεις νοστιμιές.

Μετά από όλα αυτά, που είναι μόνο μια πρόγευση των όσων μπορείς να δοκιμάσεις στο "Δια ταύτα", αν σου βαστάει, πέρασε και στο γλυκό. Θες παραδοσιακό, πολίτικο μπακλαβά, θες χειροποίητη lemon pie ή μήπως σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και μπόλικη ζεστή σοκολάτα από πάνω; Σου τρέχουν τα σάλια; Κάνε κράτη στα αλμυρά, για να μην το χάσεις!

 

ΥΓ: Η ποιότητα των προϊόντων του μαγαζιού, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, λόγω της προσθήκης του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «eleofillo», το οποίο είναι αποκλειστικά δικής τους παραγωγής και χρησιμοποιείται σε όλα τους τα πιάτα! Μια δοκιμή, θα σας πείσει!

*** Σπεσιαλιτέ του «Δια ταύτα»: Παπαρδέλες της μαγείρισσας ή αλλιώς παπαρδέλες με μανιτάρια, σκόρδο, κρεμμύδι σβησμένο με κρασί και κρέμα γάλακτος. Συνόδευσέ το με μια φρεσκοκομμένη, λαχταριστή σαλάτα και θα μας θυμηθείς!