Ρακάκι: Το κρητικό της Καισαριανής

Αντάξιος πρεσβευτής της κρητικής κουζίνας, το "Ρακάκι" δεσπόζει, εδώ και 13 χρόνια, σε μια από τις ωραιότερες και πιο γνωστές πλατείες της Αθήνας για καλό φαγητό, στην Καισαριανή.

Δυο αδέλφια από την Κρήτη, αποφάσισαν να γνωρίσουν στους Αθηναίους το μεγαλείο της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, φέρνοντας στο τραπέζι αμέτρητες συνταγές, βασισμένες σε αγνές πρώτες ύλες που δημιουργούν τα πιο νόστιμα πιάτα.

Μέσα σε έναν απλό και πανέμορφο χώρο με λιτή διακόσμηση, απολαμβάνεις το παραδοσιακό πιάτο του κρητικού γλεντιού και γάμου, το γαμοπίλαφο και φυσικά, το ξακουστό αρνάκι οφτό που σίγουρα θα σου σπάσει τη μύτη με το που θα μπεις στο μαγαζί. Κρητικές μακαρούνες, αυγά με στάκα, αυτό το εκπληκτικό βούτυρο που σου δίνει σε θερμίδες αλλά σου παίρνει το μυαλό (χαλάλι), αλμυρά μίνι κανταΐφάκια με τυρί, χορτοπιτάκια, απάκι, μια τεράστια γκάμα από μεζέδες και ποικιλίες, ορεκτικά και σαλάτες για εκείνους που εκτιμούν το καλό φαγητό.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα γλυκά και ιδιαίτερα τη δική τους εκδοχή για το banoffee! Όλα αυτά φυσικά, συνοδευόμενα με κρητική μουσική και εξαιρετικής ποιότητος ρακή για να μην ξεχνάμε και το λόγο που κάναμε αυτό το γρήγορο ταξίδι μέχρι την Κρήτη.

Οι γεύσεις ελληνικότατες και οι τιμές λογικότατες. Το προσωπικό ευγενέστατο και πολύ βοηθητικό ώστε να κάνεις τις πιο κατάλληλες επιλογές γεύσεων ανάλογα με το γούστο σου.

 

ΥΓ Μόλις πιάσουν οι ζέστες, κλείσε τραπεζάκι στον πεζόδρομο. Άραξε, πιες ρακή και ετοιμάσου να γευτείς λίγο από...Κρήτη!

 

*** Όταν πας, μην και δεν δοκιμάσεις τους χοχλιούς μπουρμπουριστους! Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κρητικής κουζίνας, το οποίο έσωσε τον λαό σε περιόδους πείνας και έφτασε σήμερα να αποτελεί μια άκρως γαστρονομική επιλογή και να έχει διαδοθεί η συνταγή τους μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Στο "Ρακάκι" θα βρεις την πιο αυθεντική, κρητική συνταγή για τους τηγανισμένους χοχλιούς σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο που άνετα μπορείς να συνδυάσεις με γνήσια ρακή!