«Ατραξιόν» ή αλλιώς το μεζετζίδικο της Δραπετσώνας

Μετρά μόλις 3 χρόνια στα «Γαλλικά», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η γειτονιά αυτής της Δραπετσώνας, το μεζετζίδικο (όπως αυτοαποκαλείται) η «Ατραξιόν».

Η συγκεκριμένη συνοικία στις αρχές του 190 αποτελούσε μια λαϊκή περιοχή με προσφυγικές παράγκες, ρεμπέτικα κι εργατικές κατοικίες.

Σήμερα, το μεζεδοπωλείο αυτό, αποτελεί όντως την ατραξιόν της περιοχής καθώς διαφέρει κατά πολύ η εικόνα του ανάμεσα στο βιομηχανικό σκηνικό που επικρατεί, αφού μόλις λίγα μέτρα από αυτό έχει κανείς θέα το μεγαλύτερο κομμάτι του λιμανιού. Πάνω σε έναν γραφικό πεζόδρομο, η «Ατραξιόν», ξεχωρίζει με τα τραπεζάκια και τις πολύχρωμες καρέκλες.

Οι μεζέδες του είναι εκλεκτοί και πεντανόστιμοι. Οι τιμές δε, θα σας αφήσουν άφωνους. Διαλέξτε για δοκιμή, οπωσδήποτε μπουγιουρντί, «βουνό» από πατάτες, τυρολουκουμάδες, τηγανιά από λουκάνικο και φυσικά, μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών συνταγών με σουπιές, γαρίδες, χέλια καβούρια και άλλα. Συνοδέψτε το γεύμα σας με δροσιστικές σαλάτες και φυσικά ουζάκι ή τσίπουρο, μες στη θάλασσα.

Φυσικά από τον κατάλογό του, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γλυκιές αμαρτίες, με τη μεγαλύτερη το παραδοσιακό γλυκό «κιουνεφέ», με σιροπιασμένο φύλλο κανταΐφι, τυρί μοσταρέλα και φρεσκότατο φιστίκι Αιγίνης. 

Συχνά τον χειμώνα θα βρείτε και ζωντανή μουσική με ελληνικό ρεπερτόριο που ταιριάζει στο όλο κλίμα. Πρόκειται για ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο με ποιοτικά υλικά και ιδιαίτερες γεύσεις που σίγουρα ομορφαίνει τη γύρω περιοχή και εντυπωσιάζει!