Hippie Bowl: Υγιεινή διατροφή και γρήγορο φαγητό, πάνε μαζί!

Το  buddha bowl  ή αλλιώς Hippie Bowl  είναι η νέα  τάση για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

Eίσαι ορκισμένος vegan ή vegeterian; Ε, αυτό είναι το μαγαζί σου!

Αν προτιμάς την υγιεινή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, διατροφή θα εκτιμήσεις σε υψηλό βαθμό τις υπηρεσίες του hippie bowl. Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν περιορίζει τις επιλογές σου σε ελάχιστα υλικά που θα μετατραπούν σε κινητήριο δύναμη για την υπόλοιπή σου μέρα αλλά έχει πάει το κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής σε άλλο επίπεδο. 

Σε έναν από τους γνωστότερους δρόμους του Αμαρουσίου, στην Αγίου Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου "Αίθριο", θα βρει κανείς ένα τρομερά καλόγουστο μαγαζί για πρωινό, μεσημεριανό και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Μέσα σε λευκούς τόνους και διακόσμηση σε γήινα χρώματα με μπόλικη δόση ξύλου, κάθεσαι και ανάλογα με την ώρα που το επισκέπτεσαι, ρωτάς τον σεφ τι μπορεί να σου προτείνει για να σε ξετρελάνει. Εκτός από τις νοστιμιές που θα δεις στη βιτρίνα, όπως wraps με μοσχάρι, καρότο, αβοκάντο, μαύρο φασόλι, mix σαλατικών και sweet chili sauce ή με πουρέ φαλάφελ, ντοματίνια κόκκινο λάχανο, γιαούρτι και αγγούρι (vegeterian επιλογή), ο σεφ ετοιμάζει και σούπες ημέρας όπως βελουτέ καροτόσουπα με ginger και καρύδα ή σούπα curry με κοτόπουλο και  κόλιανδρο.

Ο κατάλογος έχει πολλά ακόμα...ζυμαρικά και ολόφρεσκες σαλάτες με υλικά που κόβονται και συνδυάζονται εκείνη ακριβώς τη στιγμή που τα ζητάς.

Αν ωστόσο, δεν πεινάς πολύ μπορείς να επιλέξεις μια από τις πολλές και εύγευστες μπάρες δημητριακών και raw δημητριακών για extra ενέργεια ή ακόμα και κάποιο γλυκό όπως το chocolate mousse avocado με σοκολάτα, κρέμα καρύδας, αβοκάντο, κάσιους, χουρμάς και μούσλι (vegan επιλογή) ή γιαούρτι με φυστικοβούτυρο, granola και πολλούς ακόμα συνδυασμούς.

Το μεγάλο δίλημμα (για να μην πούμε, τρίλημμα) έρχεται τώρα. Άντε και διάλεξες τι θα φας...τι θα πιεις όμως, σκέφτηκες; Καφέ, χυμό ή smoothies;

Να σε ενημερώσουμε πως ο καφές τους είναι βιολογικής καλλιέργειας και έχεις τη δυνατότητα να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, σιρόπι αγαύης ή μέλι  και το γάλα με γάλα αμυγδάλου. Χυμοί και smoothies ...κόλαση! Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου δυναμωτικό ρόφημα προσθέτοντας πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης ( ρυζιού, κάνναβης, αρακά ή κολοκυθόσπορου) ...κι αν αποφασίσεις, πες το μας κι εμάς!

 

ΥΓ: Σ΄αυτό το μαγαζί, όλα, μα όλα, είναι χειροποίητα!

***Πήγαινε και θα μας θυμηθείς!