Χρώματα Βυθού: Στα βόρεια για...ψάρι και εκλεκτό κρασί

Στα "Χρώματα Βυθού", στη Νέα Ερυθραία, θα γευτείς ολόκληρη την παλέτα των χρωμάτων της ψαροφαγίας και θα δοκιμάσεις τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά από μια πολύ πλούσια wine list.

Εδώ και 16 χρόνια, η νόστιμη και και άκρως αληθινή κουζίνα του μαγαζιού έχει αποκτήσει θαμώνες που δεν αλλάζουν με τίποτα τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που σερβίρονται είτε στον κομψό εσωτερικό χώρο είτε στην υπέροχη αυλή που σίγουρα το σκηνικό με τις μουριές...σε πάει σε άλλη εποχή.

Τα όμορφα στρωμένα τραπεζάκια, τα πολύχρωμα λουλούδια και το φουρνιστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών που αποτελείται από ψωμάκια με παντζάρι και άρωμα σκόρδου, μαύρο πολύσπορο με ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο, καθώς και ένα λευκό ψωμί – κουλούρι Θεσσαλονίκης, είναι ένα κι ένα σε γεύση.

Στον κατάλογο, θα βρει κανείς, χταπόδι σχάρας, που σερβίρεται με ζεστή πατατοσαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια ή καρπάτσιο κολοκυθιού με κουκουνάρι, φλούδες από αβγοτάραχο, δυόσμο, ελαιόλαδο και λεμόνι. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν πιάτα όπως η τηγανιά θαλασσινών με γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, καραβίδες, μύδια, κυδώνια με σκόρδο, μπούκοβο, λεμόνι, κρασί και θυμάρι ή το Μπέργκερ ψαριού -ναι ψαριού- με ντομάτα ψητή, onion rings και σάλτσα από μουστάρδα, μέλι και πιπεριά.

Επίσης, δεν οπωσδήποτε θες ζυμαρικό, το 'χεις κι αυτό...πολλές επιλογές σε νόστιμα ζυμαρικά και ριζότο, όπως οι Tαλιατέλες με πορτσίνι – καραβιδοουρές, λάδι τρούφας και παρμεζάνα ή το Ριζότο με αστακό, καβούρι και κρέμα σαφράν. Μέχρι και νιόκι, που παρασκευάζονται στο μαγαζί, με σάλτσα από καβούρι και ψίχα από βασιλικό καβούρι σχάρας θα βρεις. Φυσικά υπάρχουν και όλα τα φρέσκα που έβγαλε η ψαριά.

Για το τέλος, μπες στον πειρασμό και πάρε ένα γλυκάκι...είτε το καραμελωμένο φύλλο κρούστας με μους από λευκή σοκολάτα και κονφί λεμονιού, ή τη μους από μαύρη σοκολάτα με κονφί πορτοκάλι και την τάρτα μήλου με παγωτό κανέλλα!

Για να συνοδέψεις όλα τα παραπάνω με αλκοόλ, θα σου λέγαμε να διαλέξεις μια ελληνική ετικέτα κρασιού από την άκρως εντυπωσιακή wine list, αν βέβαια, δεν είχαμε μπερδευτεί τόσο με τα signature coctails που δοκιμάσαμε και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε, όπως το «Ορέστης Μακρής», με κύριο συστατικό το τσίπουρο, που συνδυάζεται ιδανικά με μαστίχα, πράσινο τσάι, μέλι, τζίντζερ, δυόσμο και αγγούρι ή το εξίσου υπέροχο Skinos Fig Sour, με μαστίχα Skinos, λεμόνι, καστανή ζάχαρη και μαρμελάδα σύκο! Δύσκολη επιλογή...

 

ΥΓ: Αν πας καλοκαίρι, κάτσε στον κήπο και απόλαυσε το γεύμα σου...είναι υπέροχα!

*** Αρκετές φορές θα πετύχεις και live music!