To CUPOLA φέρνει την Ιταλία στο Παγκράτι

Ακόμα και ο πιο απαιτητικός λάτρης του ιταλικού φαγητού, εδώ, θα βρει την πιο αυθεντική κουζίνα, βέρα ιταλιάνα, χωρίς υπερβολές!

Στον γραφικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, θα βρει κανείς αυτή την ιταλική όαση. Το όνομά του «CUPOLA», σημαίνει τρούλος ή θόλος και προφανώς παραπέμπει στον παραδοσιακό χτιστό ξυλόφουρνο που υπάρχει στο μαγαζί και που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν στη Νάπολη για να ψήνουν τις θρυλικές τους πίτσες.

Κάθε μέρα ο Iταλός chef Stefano Rossi, ξεφουρνίζει τα πιο λαχταριστά και μυρωδάτα ψωμάκια και είναι εκεί για να σου προετοιμάσει τα πιο εύγευστα χειροποίητα ζυμαρικά που έχεις δοκιμάσει ποτέ, σαλάτες - κόλαση (όχι ξενέρωτες, φουλ στο λαχανικό και στο λάδι) και φυσικά, ζουμερές ταλιάτες για εκείνους που τις προτιμούν.

Το μενού είναι φτιαγμένο για όλα τα γούστα και δεν σε μπερδεύει. Ξεκινάμε με ορεκτικά και σαλάτες,  ζυμαρικά, φρέσκα ζυμαρικά και ριζότο, συνεχίζουμε με πίτσες φτιαγμένες με λεπτή και τραγανή ζύμη, περνάμε στα κυρίως που θα βρεις και κρεατικά αλλά και ψαρικά και φυσικά κλείνουμε με μια λίστα πειραγμένων και μη, ιταλικών γλυκών.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε  τη σαλάτα ROMANA με iceberg, ψητό φιλέτο κοτόπουλο, καπνιστή pancetta, τραγανή αγκινάρα romana, grana padano, croutons & Cesare sauce ή την MANZO με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, radicchio, μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια Portobello σωτέ, grapefruit, vinaigrette εσπεριδοειδών & τυρί caciocavallo. Από τα ορεκτικά θα εντυπωσιαστείς από το CARPACCIO ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ με τυρί pecorino, ρόκα & ξύσμα lime και το TUNA TARTAR ταρτάρ από φρέσκο Ελληνικό κιτρινόπτερο τόνο, με ginger, lime, avocado και chili mayo.

Από τα ζυμαρικά θα λέγαμε με κλειστά μάτια να πάρεις την ROSSI CON SPINACI E GORGONZOLA με κόκκινες χειροποίητες mafaldine παντζαριού με κρέμα από φρέσκο baby σπανάκι & gorgonzola ή για τους πιο τολμηρούς TAGLIOLINI BOTTARGA E RICCIO με αυγοτάραχο, φρέσκο αχινό, σάλτσα prosecco & ξύσμα λεμονιού και από τα κυρίως σίγουρα -μεταξύ άλλων- το TARTUFO ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με φιλέτο γάλακτος, φρέσκια μαύρη τρούφα & cappelli di prete γεμιστά με φρέσκα μανιτάρια & τυρί mascarpone.

Στα γλυκά θα αρκεστούμε και στα επτά! Είναι αδιανόητο κανείς να καταφέρει να διαλέξει ανάμεσα στο TIRAMISU με mascarpone, marsala & φρέσκο ζεστό espresso ή στην CROSTATA AL CIOCCOLATO τάρτα με fondant σοκολάτας, παγωτό fior di latte & ζεστή σοκολάτα.

'Ολα τα παραπάνω θα σας βοηθήσει ο ο sommelier του εστιατορίου να τα συνδυάσετε με τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες Ιταλικών και Ελληνικών κρασιών ή με ένα signature coctail (που σίγουρα δεν θα σταματήσεις, στο ένα).

 

ΥΓ: Άνοιξη και καλοκαίρι, απόλαυσε το φαγητό σου στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, σε πάει στην Ιταλία, με απευθείας πτήση.

***Το εστιατόριο, διαθέτει και aperitivo bar όπου μπορείς να κάτσεις για ένα aperitivo cocktail ή για ένα ποτήρι καλό κρασί (πάνω από 40 ετικέτες κρασιών). Taste it!