Μύρισε...χωριό στο ταβερνάκι «Άλλοθι, στου Μάρκου»

Μετά το καλοκαιρινό μας διάλειμμα, στα γραφικά χωριουδάκια της Ορεινής Αρκαδίας, ήρθε η ώρα να γράψουμε για τις ομορφιές που συναντήσαμε εκεί!

Η αλήθεια είναι πως αρκεί, μόνο μια εκδρομή σε αυτά τα μέρη για να μπερδευτεί κανείς και να μην ξέρει ποιο μέρος είναι το αγαπημένο του. Αυτή τη φορά, εμείς επισκεφτήκαμε ένα μικρό αλλά πανέμορφο χωριουδάκι, μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη Δημητσάνα (9 χιλιόμετρα), το Μάρκου (Μάρκος).

Η άκρως προνομιούχα θέση του, σε πλαγιά με υψόμετρο 900 μέτρων, το κάνει να έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές για να απολαύσει κανείς τη δύση του ηλίου και τα υπέροχα χρώματά της.

Ο επισκέπτης θα έχει απέραντη θέα αγναντεύοντας ελεύθερα το Μαίναλο, τη Μεγαλόπολη και όλη την οροσειρά του Λύκαιου όρους με τα διάσπαρτα χωριά του. Το βλέμμα καταλήγει στο μαγευτικό Ιόνιο Πέλαγος που τις απογευματινές ώρες ειδικά, προτείνεται ως -must see- ενέργειες στου Μάρκου!

Μέσα στη γραφικότητα και την ησυχία του χωριού αυτού, ανακαλύπτεις εικόνες και εμπειρίες που σε μαγεύουν και σε πάνε πολύ πίσω στον χρόνο. Εμείς αυτή τη φορά ταξιδέψαμε σε αυθεντικές γεύσεις, φτιαγμένες από ανθρώπους που αγαπούν να περιποιούνται τους επισκέπτες βάζοντας πολλή αγάπη σε ό,τι φτιάχνουν, πολύ μεράκι και φυσικά...τα πιο αγνά και μυρωδάτα υλικά!

Ο λόγος για το ταβερνάκι «Το Άλλοθι, στου Μάρκου», βρίσκεται στον προαύλιο πλακόστρωτο χώρο της λιθόκτιστης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, σε ένα οίκημα που τα παλαιότερα χρόνια φιλοξενούσε το σχολείο του χωριού.

Σήμερα, ο χώρος αυτός αποτελεί το ιδανικό ησυχαστήριο για τους επισκέπτες με παιδάκια ή μη, μιας και κάτω από την πλούσια και δροσερή σκιά των πλατάνων, μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να αφεθεί στα έμπειρα χέρια της Ιουλίας, της Μαρίας και του Σπύρου, οι οποίοι βρίσκονται εκεί κάθε μέρα και δημιουργούν πιάτα λαχταριστά και παραδοσιακά, σύμφωνα με την κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής.

Οι επιλογές στο φαγητό είναι πολλές και πεντανόστιμες! Μερικά πιάτα που ξεχωρίζουν όμως και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα είναι το κοκκινιστό με μπαχαρικά και χυλοπίτες ή πατατούλες τηγανητές ολόφρεσκες, κομμένες στο χέρι, το αρνάκι που μοσχομυρίζει, τα λαχταριστά κεμπάπ και φυσικά τα καλοψημένα σουβλακια.

Μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκοκομμένες σαλάτες με υλικά εποχής αλλά και μια γκάμα τοπικών χειροποίητων προϊόντων σας περιμένει να τις ανακαλύψετε!

Μια ανάσα από την Αθήνα κι όμως...θυμίζει παράδεισο!

Τηλέφωνο: 698 808 0693, Χωριό: Μάρκος, 22007, Αρκαδία