Μες στα θερινά τα σινεμά...της Αθήνας!

Εικόνα απλή, μα τόσο όμορφη! Απόγευμα ή βράδυ, αρώματα λουλουδιών, αύρα καλοκαιρινή, δροσερά αναψυκτικά και finger food σε γραφικές αυλές με χαλίκι (τις περισσότερες φορές), μας κάνουν να θέλουμε να απολαύσουμε μια ταινία σε υπαίθριο χώρο που έχουμε μόνο λίγους μήνες για να το χορτάσουμε!

Τα θερινά σινεμά στην Αθήνα, σε όμορφες και ήσυχες γειτονιές, είναι άπειρα. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

Σινεμά Δεξαμενή

Ξεκινάμε με ό,τι πιο κλασσικό στο κέντρο της Αθήνας κάπου ανάμεσα σε Κολωνάκι και Λυκαβηττό, κάτω από το παραδοσιακό αγιόκλημα, στο Αδριάνειο Υδραγωγείο που λειτούργησε υδροδοτώντας την Αθήνα μέχρι την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Η Δεξαμενή αποθήκευε το νερό που έφτανε μέσω του συστήματος υδροδότησης στην πόλη. Το σύστημα εγκαταλείφθηκε επί τουρκοκρατίας και επαναλειτούργησε το 1840. Πλάι στην Αδριάνειο Δεξαμενή κατασκευάστηκε και μια νέα για τις ανάγκες ύδρευσης του κέντρου της Αθήνας. Γύρω στην πλατεία, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρχαν βοσκοί και γαλατάδες, εξ ου και το όνομα «Κατσικάδικα».

Υπήρξε στέκι πολλών ποιητών και λογοτεχνών και συνεχίζει να είναι ακόμα και σήμερα σημείο συνάντησης για πολλούς, προσφέροντας κινηματογραφικό υλικό, κυρίως ευρωπαϊκό και...βραβευμένο!

Τιμές: Γενική είσοδος: 8 ευρώ, Παιδικό-Φοιτητικό: 5 και κάθε Τετάρτη έχει προσφορά: 4 ευρώ το άτομο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Cine Alsos

Kάνουμε τη βόλτα μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, σταματάμε οπωσδήποτε στο cine Alsos! Εντός του άλσους της της Νέας Φιλαδέλφειας και πλήρως ανακαινισμένος, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον γεμάτο χρώματα και ευχάριστες μυρωδιές..

Η ποιότητα εικόνας και ήχου σε συνδυασμό με την ποικιλία γεύσεων και ποτών που σας προσφέρει το μπαρ του κινηματογράφου θα σας κάνουν να το λατρέψετε!

Τιμές: Γενική Είσοδος: 7,50 ευρώ, Παιδικό- Φοιτητικό: 5,50 ευρώ και κάθε Δευτέρα και Τρίτη: 5,50 ευρώ. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σινεμά Μίμης Φωτόπουλος

Πρόκειται για τον θερινό, δημοτικό κινηματογράφο του Αμαρουσίου, ο οποίος βρίσκεται σε έναν άκρως φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο. Λειτουργεί κάθε χρόνο από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με νέες αλλά και παλαιότερες, αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές.

Είναι σίγουρο πως οι μυρωδιές του μπαρ θα σας ξετρελάνουν, οπότε να πάτε νηστικοί γιατί, εκτός από σνακς και ροφήματα, η καντίνα του κινηματογράφου προσφέρει και πεντανόστιμα σουβλάκια καλαμάκια που ψήνονται εκείνη την ώρα για εσάς!

Τιμές: Γενική είσοδος: 6 ευρώ, Παιδικό-Φοτητικό: 4 ευρώ. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σινεμά Παράδεισος

Ο δημοτικός κινηματογράφος του Κορυδαλλού, φέρει σπουδαία ιστορία, αφού εγκαινιάσθηκε το 1989 δια χειρός του μεγάλου σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε- του δημιουργού του ομώνυμου  βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ- από τη δημοτική αρχή, με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού.

Σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους δημοτικούς κινηματογράφους στην Ευρώπη, φιλοξενώντας φεστιβάλ ταινιών, αφιερώματα, ημερίδες, εκπαιδευτικές προβολές, εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το cine Παράδεισος και ο Δήμος Κορυδαλλού το 2015 βραβεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεσμό των Europa Cinemas με το Young Audience Award ανάμεσα σε 2350 αίθουσες από όλην την Ευρώπη.

Eδώ θα βρεις δροσιστικά ροφήματα και πεντανόστιμα pop-corn σε μια ταράτσα δροσερή και μυρωδάτη!

Τιμές: Γενική είσοδος: Δευτέρα - Πέμπτη: 5 ευρώ, Παρασκευή-Κυριακή: 6 ευρώ και ανέργων: 6 ευρώ τα δύο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σινεμά Φλοίσβος

Πάμε και λίγο προς τα νότια. Αν θέλετε όλο το σκηνικό του θερινού σινεμά με μια δόση θάλασσας και ατμόσφαιρας ειδυλλιακής προτείνουμε το cine Φλοίσβος. Πρόκειται για το μοναδικό θερινό κινηματογράφο του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο κοσμεί το πάρκο του Φλοίσβου. Λειτουργεί από το 2003 και υποδέχεται καθημερινά τους ρομαντικούς σινεφίλ, δίπλα στη μαρίνα Φλοίσβου και σε απόσταση μόλις 9 μέτρων από τη θάλασσα! 

Το Cine Φλοίσβος είναι ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός μιας και εδώ διοργανώνονται σχεδόν όλες οι επίσημες πρεμιέρες για τις ταινίες του καλοκαιριού. Στον υπαίθριο χώρο λειτουργεί μπαρ για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον αλλά και παιδότοπος για τα παιδιά. 

Τιμές: Γενική είσοδος: 8 ευρώ, Παιδικό-Φοιτητικό: 6 ευρώ και κάθε Τρίτη: 6 ευρώ. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 *** Όλοι οι παραπάνω χώροι, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, εφαρμόζοντας αυστηρά, πρακτικές απολύμανσης, υγιεινής και χωροταξικής οριοθέτησης.