Da Bruno: H αυθεντική trattoria με τον υπέροχο κήπο

Είναι χρόνια τώρα, καλά «κρυμμένη» πίσω από τα ψηλά δέντρα αυτής της εκπληκτικής μονοκατοικίας στην οποία στεγάζεται στο Παλαιό Φάληρο.

Δεν χαρακτηρίσαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο τυχαία trattoria, καθώς έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τo κάνουν να θυμίζει, αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο και στην όψη αλλά και στις γεύσεις.

Στον εσωτερικό του χώρο η σάλα του σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Γήινες αποχρώσεις στους τοίχους που είναι διακοσμημένοι με όμορφα καδράκια, τραπέζια ντυμένα με καλά τραπεζομάντιλα και σερβιτόροι ευγενικοί και πρόθυμοι είναι η πρώτη εικόνα που βλέπεις με το που θα μπεις.

Μόλις κάτσεις, οι μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα, σου ανοίγουν την όρεξη!

Στο «Da Bruno», θα βρει κανείς, πλούσιες σε γευστικούς συνδυασμούς επιλογές ενώ είναι φανερή η επιμονή του chef στην εποχικότητα της πρώτης ύλης (στα πολύ-πολύ- θετικά).

Δοκιμάστε ανορθόδοξα «παντρέματα», όπως αυτό του PROSCIUTTO DI PARMA CON PECORINO E FICHI με προσούτο Parmas, τυρί Πεκορίνο και μαρμελάδα σύκου ή το FRUTTI DI MARE SAUTE με αχιβάδες, μύδια, γυαλιστερές, γαρίδες, σοταρισμένα με λεμόνι, σκόρδο και μαϊντανό.

Από τα ζυμαρικά, μην πείτε όχι στις TAGLIATELLE INTEGRALE BIO με φρέσκιες ταλιατέλες ολικής με φρέσκια ντομάτα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα, ρόκα, ελιές, βασιλικό πάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και στο TROZZAPRETTI AL GORGONZOLA E FUNGHI PORCINI με φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με τυρί γκοργονζόλα, παρμεζάνα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα γάλακτος.

Ο κατάλογος φυσικά διαθέτει πολλών ειδών πίτσες αλλά και πολλά πιάτα της ώρας σε κρέας και ψάρι όπως κόντρα φιλέτο, κομμένο σε φέτες ψημένο στη σχάρα με ρόκα και παρμεζάνα ή φρέσκο φιλέτο σολομού με πράσινο πιπέρι και κρέμα.

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό! Μια ελαφριά μούς σοκολάτας, ένα αυθεντικό τιραμισού ή το σεμιφρέντο με γεύση αμυγδάλου και σάλτσα σοκολάτας.

Η λίστα των κρασιών έχει πολλές ιταλικές και ελληνικές ετικέτες, για όλα τα γούστα.

 

ΥΓ: Για τις ζεστές ημέρες και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει υπέροχος κήπος με ψηλά δέντρα και χρωματιστές μπουκαμβίλιες.

***Για φινάλε έχει κέρασμα λικέρ από φρούτο εποχής! Όνειρο!