Πέπερι: Εδώ θα βρεις αυθεντικές γεύσεις και νοσταλγικές μυρωδιές

Σε αυτό το all-day στέκι, θα ακούσεις κουβανέζικη και τζαζ από πικ-απ και θα ανακαλύψεις γεύσεις που θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σου και θα σε εκπλήξουν ευχάριστα!

Εσύ, ξέρεις τι είναι το «Πέπερι»; Μάλλον αδιάβαστος είσαι και σήμερα...

Εκτός από το να το επισκεφτείς πάραυτα, καλό θα ήταν να μάθεις πως πρόκειται για ένα αναρριχητικό φυτό που βρίσκεται, κυρίως, σε τροπικές περιοχές της γης. 

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στην όμορφη αυτή γωνιά της Νέας Ιωνίας, πας αμέσως σε άλλη εποχή -και άλλη διάσταση μη σου πω-. Χρώματα, γουστόζικα έπιπλα, ζωγραφιές, διακόσμηση πολύ σικάτη, (ίσως θυμίζει φίλτρο sepia) και πολλά χαμόγελα γύρω σου, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για μια μίνι απόδραση στην πόλη σου. Και το εννοούμε!

Εδώ, εκτός από έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο, δουλεμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια με κέφι και μεράκι, θα βρεις και συγκλονιστικές, χειροποίητες γεύσεις που μοσχομυρίζουν αγνά υλικά και φτιάχνονται για σένα, μόλις το ζητήσεις. Ξέχνα τα κλασσικά μεζεδοπωλεία, με τις συνηθισμένες γεύσεις και τις μικρές μερίδες.

Στο Πέπερι θα σου έρθουν μαμαδίστικες εικόνες στο μυαλό ή ακόμα και από το εξοχικό της γιαγιάς σου που σε φρόντιζε πολύ και κάθε μέρα ανυπομονούσες να μάθεις τί καλό έχει ετοιμάσει για σένα. Έτσι κι εδώ... ο κατάλογος πλούσιος σε πρωτότυπες ιδέες πρωτίστως και σε άκρως χορταστικές μερίδες, δευτερευόντως. Αν είσαι λάτρης του καυτερού και της έντονης γεύσης, έκανες την τύχη σου. Θα βρεις πολλά καλούδια με αυτά τα στοιχεία και ακόμα περισσότερα πιο ήπια. 

Δοκίμασε οπωσδήποτε τη σαλάτα με φακές -ΝΑΙ, ΦΑΚΕΣ, δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάμε- με λιαστή ντομάτα, μανούρι και φρέσκα μυρωδικά, τα απολύτως κολασμένα μανιτάρια, την χειροποίητη πίτα ημέρας από τα χεράκια της μαμάς Σοφίας που είναι ολόφρεσκη κάθε μέρα και φυσικά την ταλιάτα με σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με θυμάρι-δεντρολίβανο, baby πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ψητά ντοματίνια. Τα κρέατα είναι νωπά και ελληνικά....πεντανόστιμα!

Είσαι του ζυμαρικού μήπως; Έχουμε για σένα Μαντί με μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα ντομάτας με φάβα και γιαούρτι με σουμάκ! Για τα πολλών ειδών πεϊνιρλί, ούτε λόγος, πρέπει να τα δεις και να τα γευτείς όλα!

Aν είσαι burgerοφάγος, κάνε τη διαφορά και δοκίμασε την εκδοχή του Πέπερι, που έχει τη φήμη του καλύτερου burger της πόλης...και όχι άδικα.

Το μενού έχει αρκετές επιλογές σε μεζεδάκια με κρέας αλλά και με θαλασσινά. Ρώτα οπωσδήποτε για το ριζότο ημέρας και πάρ'το κιόλας γιατί είναι ένα από τα καλύτερα που έχεις γευτεί μέχρι σήμερα!

Τέλος, εδώ θα βρεις και νοστιμότατα ροφήματα και εκλεκτών χαρμανιών καφέδες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Μπορείς να ολοκληρώσεις το γεύμα σου ή να συνοδεύσεις τον καφέ σου με ένα θεικό γλυκό... Διάλεξε χειροποίητο σαραγλί με κρέμα καϊμάκι ή τάρτα σοκολάτας με κρέμα espresso και καραμελωμένα φουντούκια!

 

Υ.Γ: Μπορείς να απολαύσεις μοναδικό brunch με κολασμένους συνδυασμούς! Μη χάσεις την ευκαιρία!

***Κάθε Δευτέρα θα βρεις cocktailαρες με 5 ευρώ --- Το κρασί του είναι βιολογικό και πολύ δροσερό!