Μαντανία: Το all day cafe-bar που σε πάει στη δεκαετία του '60

Δεν θέλει κόπο για να φτιάξεις κάτι καλό...αρκεί μόνο, μια ωραία ιδέα. Τι θα μπορούσε να υπάρχει σήμερα σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία του ’60, στη Δάφνη;

Ποιος να το φανταζόταν ότι τόσα χρόνια μετά, σε αυτή τη μονοκατοικία -που αργότερα φτιάχτηκε ένα παραδοσιακό καφενείο- θα βρισκόταν σήμερα ένα all day cafe...και πιο συγκεκριμένα η «Μαντανία», που είναι ένα υφαντό στον αργαλειό -κυρίως το φτιάχνουν στην Θεσσαλία, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Η διακόσμησή του στο εξωτερικό είναι εμπνευσμένη από έναν πίνακα της Μαρίας Κωχ, ενώ στο εσωτερικό θα δεις πίνακες με γνωστές προσωπικότητες της χώρας μας, από τον Καποδίστρια και μέλη της Φιλικής Εταιρείας, μέχρι τον Νίκο Καββαδία, ενώ στους αεραγωγούς είναι γραμμένο ολόκληρο το Άξιον Εστί 

Καρέκλες πολύχρωμες, τραπέζια που κοσμούνται από εικόνες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων και πολλά είδη από παλαιοπωλεία είναι η βασική διακόσμηση του μαγαζιού.

Η κουζίνα του είναι απλή, παραδοσιακή, νόστιμη και δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες. Από αλμυρά δοκιμάστε τα γεμιστά μανιτάρια, το club sandwitch με ψητά λαχανικά , το croque madame με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή τη σπανακοτυρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι με σος τυριού.

Από τις γλυκές γεύσεις, μην αφήσετε χωρίς δοκιμή το μιλφέιγ μπουγάτσας, που είναι και πολύ υγιεινό γιατί το φύλλο του είναι από ρύζι ενώ η σπιτική του κρέμα πολύ ελαφριά και τον παραδοσιακό χαλβά (σιμιγδαλένιο) με  ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σος ούζου.

Το μαγαζί λειτουργεί από νωρίς το πρωί με ένα ενημερωμένο espresso bar που θα παραγγείλεις, από τον καφέ σου (υπάρχουν 4 ποικιλίες καφέ) μέχρι ζεστά αφεψήματα, ενώ αργά το βράδυ μπορείς να απολαύσεις premium ποτά και cocktails από τη λίστα που έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος bartender τους.

 

ΥΓ: Όλα τα πιάτα μπορούν να προσαρμοστούν και σε vegan -αρκεί να το ζητήσεις!

 

***Συχνά έχει, jazz lives και βραδιές αφιερωμένες στο stand up comedy (κάποιες μέρες γνωστοί Djs επιλέγουν την μουσική, που γενικά κινείται ανάμεσα στη funky, την soul και την jazz).